Držáky na TV

Sort by
Cena
Kategorie
Color
Material

Zavěste v obývacím pokoji televizor na zeď a získejte více prostoru a bezpečí

Větší obrazovka, ostřejší obraz, lepší rozlišení: toto je motto moderních televizí. Vysoce kvalitní televizory nejnovější generace nabízejí ostrý obraz na plochých obrazovkách o velkorysých úhlopříčkách. Iluze opravdového kina nikdy nebyla větší, je zde však jedna nevýhoda – naše elektronické hračky zaberou příliš mnoho místa. Pokud je televizor umístěn na skříňce, tak kromě toho, že věčně zavazí, hrozí také nebezpečí pádu, pokud o něj někdo zavadí. Naštěstí existuje řešení v podobě pověšení ploché obrazovky televizoru na zeď. V našem e-shopu najdete praktické držáky, které umožní bezpečné a spolehlivé upevnění obrazovky na zeď. Některé typy konzolí je dokonce možno naklápět a natáčet – sledování televize tak bude ještě pohodlnější.

VESA: parametry pro volbu správného stropního držáku

Klíčovou hodnotou při výběru držáku TV na stěnu je správná velikost VESA. Vesa je zkratka pro „Video Electronics Standards Association“. Jedná se o asociaci výrobců a vývojářů grafických karet a zobrazovacích zařízení (monitorů), která se zabývá standardizací rozhraní a video protokolů, a která mimo jiné stanovila i jednotné standardy pro připojení monitorů a televizorů ke stěnám, stropům a stolům. V závislosti na rozměrech a hmotnosti vašeho zařízení tato norma stanovuje nejméně čtyři závity pro šrouby. Vzdálenost mezi šrouby je rovněž upravena rozměrem VESA. Rozměry VESA ploché obrazovky (TFT) najdete v technické dokumentaci konkrétního přístroje, například v návodu k obsluze.

Jak vybrat správný držák pro obrazovku nebo televizor

Než objednáte držák LCD monitoru na stěnu, změřte vzdálenost otvorů zařízení, zkontrolujte hmotnost, velikost úhlopříčky. Tyto tři hodnoty jsou pro výběr správného držáku nezbytné a při nákupu vám budou dobrým vodítkem. Pokud není obrazovka televizoru kompatibilní s hodnotou VESA, je možno ji na zeď připevnit pomocí vhodného adaptéru.