Sady hrnců

Sort by
Cena
Kategorie
Color
Material
  1. 1 229 Kč
    UVP 2 159 Kč
    (51)

Vařte jako šéfkuchař! Hrnce a pánvičky pro každého

Co by to bylo za kuchyň bez pořádné sady hrnců a pánviček. Základem vybavení každého kuchaře by měly být dvě menší pánvičky o průměru asi 16 cm, a dvě větší pánve o průměru cca 20 cm. Dále je dobré mít jeden menší rendlík s uchem na omáčky a kaše a mírně vyšší kastrol na zeleninu a další přílohy. Na vaření masa, brambor, knedlíků a těstovin se potom hodí hrnce vysoké. Pokud vaříte pro víc lidí, můžete základní sadu doplnit velkými 5litrovými hrnci na polévku.

Jak poznat kvalitní sady hrnců

Vysoce kvalitní nádoby na vaření jsou vyrobeny z neutrálních, nerozbitných, stálobarevných a vůči agresivním látkám odolných materiálů, jako je keramika, nerezová ocel nebo litý hliník. Tyto materiály neuvolňují do potravin žádné škodlivé látky. Na výrobcích nejsou ostré hrany, trhlinky ani dutiny. Kvalitní hrnce jsou dobře řemeslně zpracované a trvanlivé, takže se z nich ani při intenzivním používání neodlupují malé části. Kvalitní nádobí na vaření se musí také vyznačovat praktickou údržbou a možností mytí v myčce. Nezanedbatelnou položkou je design: krásný vzhled a bezpečnou a bezproblémovou manipulaci zajistí ergonomicky tvarované rukojeti. Při výběru nové sady nádobí na vaření vezměte v úvahu také typ vařiče, protože ne každý druh nádobí je vhodný na plynové hořáky nebo keramické či indukční varné desky.

Tipy pro nákup pánve

Bez aspoň jedné pánvičky se neobejde ani minimalistická single domácnost, natožpak vícečlenná rodina. Modely vyrobené z litiny nebo nerezové oceli jsou ideální pro smažení cibule nebo masa, pánve s nepřilnavým povrchem zase usnadňují přípravu omelet a palačinek. Nejlepší je však mít na každý účel zvláštní pánev: velkou pánev s vysokým okrajem a pokličkou na dušení pokrmů a malou pánvičku na rychlá jídla, jako jsou třeba smažená vejce.